5-0 84 min

Varningar
Anders Mårtensson 31 min
Michael Nilsson 44 min

Första förlusten blev till en riktig käftsmäll för ÖT-Smygehuk. Årets första förlust i bortamatchen mot Rydsgård var inget att orda om. De var bättre än oss helt enkelt. Redan i den andra minuten slås en genomskärare förbi vårt försvar till en framstormande mittfältare och ensam med Andreas Sonesson gör han inget misstag utan loppar bollen elegant över en chanslös Sonesson in i mål till 1-0. I den 7:e minuten får Rydsgård ett nytt friläge men Andreas Sonesson kommer ut och räddar detta utmärkt. I den 15:e minuten gör Andreas Sonesson en otrolig räddning på ett nytt friläge. ÖT var inte med i matchinledningen och Rydsgård gjorde lite som de ville. I den 22:a minuten kommer så också 2-0 då en boll spelas snett bak i ÖTs straffområde och en mittfältare kan enkelt sätta dit bollen i nät. I matchens 25:e minut kommer så ÖTs första avslut i matchen då Johan Revesz skjuter över från ett 20-tal meter. Minuten efter kommer Andreas Sonesson fint ut och räddar ännu ett friläge. ÖT spelar upp sig något de sista 5 minuterna av första halvlek och vi har bara den utmärkte målvakten Andreas Sonesson att tacka för att det bara står 2-0. ÖT börjar den andra halvleken bra mycket bättre än den första och vårt spel börjar komma igång sakta men säkert. I den 55:e minuten spelar Johan Revesz fram Robin Mårtensson som skjuter ett bra skott som målvakten gör en fotparad på. Nära där. I den 61:a minuten kommer Rydsgård fram på högerkanten och ett perfekt inlägg slås till en omarkerad spelare i straffområdet som enkelt kan nicka in 3-0. Minuten efter målet gör Andreas Sonesson en ny fin räddning på ett friläge. I den 65:e minuten skjuter Robin Mårtensson ett vänsterskott som går metern över. ÖT gör en del byten och luftar samtliga spelare. I den 81:a minuten kommer ett nytt inlägg som en Rydsgårdanfallare är starkast i nickduellen och nickar in 4-0. I den 84:e minuten tar Rydsgård sig fram på vänsterkanten och bollen spelas snett bakåt där en framstormande Rydsgårdspelare trycker in 5-0 utan chans för Sonesson. Klart bäst i ÖT-Smygehuk var målvakten Andreas Sonesson som gör en hel del svettiga räddningar. Robin Mårtenssons intåg i slutet på första halvleken var också en injektion. Vi drar ett streck över lördagens match och tar nya tag helt enkelt. I nästa match väntar Vellinge IF borta måndagen den 5:e april klockan xx:xx.